sunnuntaina, marraskuuta 05, 2006


Lumi-idylli

Lumilapio ja petkele maksoivat yhteensä melkein 50 euroa. Aura-auton käytyä tajusin, että teräksiselle kolalle olisi sittenkin ollut käyttöä. Muovilapion elinikä jää lyhyeksi metrin korkuista jääkimpalekasaa kolistellessa. Ja raivaustyö on pakko tehdä joka kerta auran jälkeen, jos mielii saada autonsa pois ajokaistalta.

Mutta talo pysyy nyt lämpimänä, kun vallit eristävät kivijalan.

Viron kattofirmalta tuli tarjous työstä, 6500 euroa. Kallistumme Ruukin puoleen, 13500 euroa. Se on vain materiaa... psyykkiset puolustusmekanismini toimivat tässä kohtaa kiitettävän hyvin.

Kuvittelin, ettei Porin meri-ilmastossa olisi potkukelkalle mitään käyttöä. Se onkin nyt paras menopeli polanteisella, hiekoittamattomalla kadulla.

Olen aloittanut Seinäjoen työn tekemisen. Puuosan parissa ährääminen onkin mukavaa, suorastaan onnellista.

(kirjoitti Hanna)

7 Comments:

Blogger Jasu said...

Millä se lämpenee makkaratehdas?

9:46 ip.  
Anonymous Jukka said...

Öljyllä. Täällä tarvittaisiinkin öljykattiloiden ja vesikiertopattereiden asiantuntijaa.

11:03 ap.  
Blogger Jasu said...

Joo, en mä paljoa tajua tästä omastakaan vesikierrostani, mutta kyllä se siitä. Kannattaa ostaa pieniä puuhelloja (kuten porin-maija) lisälämpöä antamaan. Järkevintä olisi vaihtaa pellettiin se öljy, mikä on harkinnassa täälläkin, mutta kun tämä asuminen on muutenkin vähän epävarmaa. Se öljy tuhoaa talouden ja mielenrauhan nopeasti. Ja se suutin pitää vaihtaa/vaihdattaa aina joskus siihen polttimoon. Ainakin meillä on toiminut ihan hyvin. Vaivatonhan se on.

Onneksi meillä on tuo kaksoiskattila, siten voi kesän lämmittää puilla, käytännössä puoli vuotta menee ihan ilman lämmityskustannuksia, vaikka sitä lisätyötähän siitä on.

Tällanen uutinen vainoaa minua:
"Päivän uutiskommentti: Makkaratehdas tekeytyy ystäväksesi"

11:25 ap.  
Blogger Jasu said...

Mutta tosiaan kannattaa yhdistää jollakin putkella ne kamiinat savuhormiin, muuten voi tulla silmät punaisiksi.

Mutta miten?..

11:31 ap.  
Anonymous jukka said...

Porin matteja täällä olis parikin kappaletta. Toinen niistä on jopa yhdistetty hormiin, joka ei vedä. Tuollainen tuliterä kaksoiskattilakin on odottelemassa asentajaansa. Enhän mä sitä saa edes siirrettyä tonne kellariin lähemmäksi lämmityshuonetta. Ni ja sekin koppero pitäis raivata ja siivota ynnä huoltaa nuo entiset systeemit. jeepjepjep.

1:26 ip.  
Blogger Jasu said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

4:09 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

HOo, anonyymit allegoristitkin pääsee taas kommentoimaan..
Millonkas se on Hannele se Seinäjoen näyttely, jos vaikka onnistuis saapumaan avajaisiin notkumaan boolin äärelle? Ja stipendiaattinäyttelyn avajaiset on 17.11 perjantaina, tervetuloo Kankkulan kauniisiin maisemiin:)

KaisOOOO

4:24 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home